Hata sverige

Hata sverige är en kampanj av Syndikalistiska ungdomsförbundet Malmö. Kampanjen har som mål att skildra nationalismens sanna jag; den är varken kärlek, stolthet eller samhörighet, den är exkludering, förtryck och splittring. Nationalismen har ingen plats i vårt samhälle. Istället för att splitras av olika nationaliteter, behöver vi enas mot kapitalismen. Fuck SD, fuck flaggan och fuck gränser.

Sverigedemokraterna är en produkt av rådande nationalism och samtidigt rådande nationalisms orsak. Genom att sprida sitt hat lurar de människor att se på sina jämlikar som fiender. Det är inte en tillfällighet att SD säger att muslimer inte är människor. Nationalism har alltid handlat om att frånta andras mänsklighet, och genom att vara stolt över sin nationalitet nedvärderar man andra.

Sverigedemokraternas ruttna politik följs också av sin egna genomruttna symbol. Den svenska flaggan är svenskars sätt att visa stolthet över sitt förtryckande, ojämlika och kapitalistvurmande land. Att hissa flaggan är att acceptera hemlöshet och miljardärklass i samma land. Att hissa flaggan är att visa solidaritet med Wallenberg snarare än flyktingar. Att hissa den svenska flaggan är att bortse från ockupation av Sápmi men förfäras över rysk ockupation av Krim.

För att vi ska bli av med nationalismen, dess förspråkare i riksdagen och dess hatiska symboler behöver vi förändring. Nationalstaten är ett förlegat koncept. Du är inte skyldig ditt land något; dina värderingar är inte ditt lands. Att nationalismen får folk att lika gärna identifiera sig som invånare av ett gigantiskt land som av ett pyttelitet land visar hur påhittade våra gränser och nationaliteter är. Vi delar in oss efter imaginära gränser snarare än faktiska klassförhållanden. Du har mer gemensamt med en arbetare från Somalia än en svensk kapitalist. Därför räcker det inte att öppna sveriges gränser; vi måste avskaffa gränser, precis som vi måste avskaffa sexism, rasism och kapitalism.

Så vad vill vi göra, och vad kan du göra? Vi vill prata om nationalismen. Den måste sluta vara en normal del av vår vardag, och bli ifrågasatt igen. Det är dags att vi kör ut nationalismen från det allmäna rummet! Nationalister ska inte få framföra sina åsikter som att de vore självklara längre. Det viktigaste du kan göra är att organisera dig mot nationalism. Vägra acceptera att din morfar, lärare eller kompis hatar invandrare under en tunn slöja av kärlek för sitt land. Fuck sverige, fuck all tacksamhet till en förtryckarstat och fuck flaggan.